Viikon 13 talousvinkki – verotuksen oikaisuhakemus

Viikon 13 talousvinkki

Verotuksen oikaisuhakemus

Jälkikäteen yritys voi tehdä verotuksen oikaisuhakemuksen, mikäli siltä on jäänyt jotain pois kirjanpidosta tai verotuksesta ja sillä olisi olennaista merkitystä tilikauden verotukseen. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi, jos yrittäjä on maksanut paljon kuluja käteisellä ja omalta tililtään, eikä ole toimittanut ajoissa niitä kirjanpitoon. Kuitteja voi myös olla sellaiselle tilikaudelle, jonka verotus on jo vahvistettu. 

Jos yritys harjoittaa arvonlisäverollista toimintaa, muutosta pitää hakea sekä alv:n että yritysverotuksen osalta. Käsittelyajat voivat olla jopa ylivuoden. Jätä siis tekemäsi selvitykset ja tositteet johonkin hyvään jemmaan, koska oikaisuhakemuksesta tulee usein lisätietokyselyjä ja he voivat haluta myös tositekopioita. 

Kirjanpitäjäsi auttaa tässäkin mielellään!

Ota meihin yhteyttä