Viikon 16 talousvinkki – tulorekisteri

Viikon 16 talousvinkki

Tulorekisteri

Palkkoja maksavat yritykset ovat velvollisia ilmoittamaan tulorekisteriin maksetut palkat 5 päivän kuluessa maksupäivästä. Lisäksi kuukaudenvaihteen jälkeen pitää toimittaa erillisilmoitus 5 päivän sisällä, jossa on sotu-maksu ja siitä mahdollisesti tehtävät vähennykset. Tällainen vähennys on esim. yritykselle tulleet Kelan maksamasta sairaspäivärahasta laskettu sotu-maksun suuruinen vähennys. Toisin sanoen, joka kuukausi ei oikaisuja tule.

Tilitoimisto lähettää tiedot omista järjestelmistään sähköisesti tulorekisteriin ja tiedot ovat siellä eri viranomaisten käytettävissä.

Jos lasket itse palkat ja käytät siihen Palkka.fi-sovellusta, voit lähettää tarvittavat tiedot tulorekisteriin suoraan järjestelmästä. Suosittelemme lähettämään tiedot heti maksun jälkeen, etteivät ne vain unohdu.

Jos tiedät, että sille kuukaudelle ei tule lisää palkkoja, voit laittaa erillisilmoituksenkin menemään ennen kuukauden vaihtumista.

Mikäli ilmoitukset menevät myöhässä, tulee siitä sanktiomaksuja. Älä ota turhia verovähennyskelvottomia kustannuksia.

Ota meihin yhteyttä