Viikon 19 talousvinkki – polkupyöräetu

Viikon 19 talousvinkki

Polkupyöräetu luontaisetuna

Työsuhdepolkupyörä on yleistynyt viime aikoina. Etu kuuluu luontaisetuihin. Vuoden 2021 alusta työsuhdepolkupyöräetu on 1200 euroon asti verovapaata. Eli 100 €/kk on verovapaata. Jos polkupyöränvuokrakustannus tai hankintakustannus (+huolto ja vakuutus) jaettuna kuukausille on 100 € kuukaudessa tai alle, ei synny lainkaan luontaisetua. Mikäli kustannuksen summa ylittää 100 € kuukaudessa, luontaiseduksi muodostuu kokonaiskulu vähennettynä 100 eurolla. Luontaisetu on käsiteltävä kaikilta sellaisilta kuukausilta, kun pyörä on työntekijän käytössä. Jos työntekijältä ei esim. talvikuukausina veloiteta luontaisetua, pitää polkupyöräkin olla työnantajan hallinnassa eli se ei saa olla työntekijän varastossa.

Osakeyhtiössä yrittäjillekin maksetaan yleensä palkkaa, joten tämä voi olla myös yrittäjän etu. Kommandiittiyhtiössäkin yrittäjällä voi olla luontoisetu, mutta toiminimessä tätä ei voi hyödyntää.

Verottajan mielestä alle 100 euron verovapaata etua ei tarvitse kuukausittain ilmoittaa, mutta vuositasolla haluaisivat tiedon kuitenkin saada.

Ota meihin yhteyttä