Viikon 51 talousvinkki – Ennakkoverot

VIikon 51 vinkki

Ennakkoverot vuodelle 2021 ja 2022

Monesta on varmasti mukavampaa maksaa veroja pitkin vuotta, eikä isoissa erissä jälkikäteen. Kirjanpitäjäsi auttaa mielellään ennakkoverojen määrän arvioimisessa. Toiminimiyrittäjillä ennakkoveron määrän arvioiminen voi olla hieman hankalampaa, koska kirjanpitäjä ei välttämättä tiedä, mitä muuta tuloa yrittäjällä tulee mahdollisen yritystulon lisäksi.

Tässä vaiheessa vuotta alkaa olla käsitys siitä, miten vuosi 2021 on taloudellisesti mennyt ja mihin vuoden tulos voisi muodostua. Voit hakea vielä kuukauden ajan tilikauden päättymisen jälkeen muutosta päättyneen tilikauden ennakkoveroihin. Tämä vero erääntyy maksettavaksi 3 viikon kuluttua hakemuksesta. Verottaja palauttaa mahdollisesti liikaa maksetut verot takaisin muutaman viikon sisällä. Muutoin joudutaan odottamaan verotuspäätöksen valmistumista.

Ennakkoveroja voi muuttaa useampaankin kertaan tilikauden aikana ja sillä varmistaa mahdollisimman tarkasti sen, ettei tule ikäviä yllätyksiä jälkiverojen muodossa.

Ota meihin yhteyttä