Viikon 18 talousvinkki – yrittäjän vakuuttaminen

Viikon 18 talousvinkki

Yrittäjän vakuuttaminen

Mitä tapahtuu, jos yrittäjä sairastuu tai käy tapaturma? Monesti on niin, että yritys on kyllä vakuuttanut työntekijänsä, mutta yrittäjän itsensä vakuuttaminen on jäänyt. Mitä tapahtuu sinun yrityksessäsi, jos olet itse pois pelistä? Miten käy sinun yritystoimintasi tai yksityistaloutesi?

Tapaturma- ja sairausvakuutus turvaa yrittäjän ja yrityksen taloutta. Yrittäjä saa vakuutusyhtiöstä korvausta yel-tuloonsa perustuen. Toisaalta yrityksen talouteen voi vaikuttaa nopeampi tutkimuksiin ja hoitoon pääseminen. Tällöin yrittäjä pääsee rivistöön nopeammin kuin julkisen puolen terveydenhuoltopalveluita käyttäen.

Entä, jos kaikista pahin tapahtuisi? Yrittäjä vammautuisi pysyvästi tai menehtyisi. Miten perheesi pärjäisi taloudellisesti siinä tilanteessa? Kaatuisiko asuntolaina päälle tai onko kuluja liikaa yhden henkilön tuloilla katettavaksi? Henkivakuutus voi turvata tässä tilanteessa. Pankkilainohin on myös mahdollista yhdistää takaisinmaksuturva.

Suosittelemme pohtimaan vakuutusturva-asioita monelta kantilta.

Ota meihin yhteyttä